Screening PENTRU PREDIABET ȘI DIABET

Ce se întămplă la acest screening?

Se determină glicmeia din sânge capilar, iar rezultatele sunt interpretate de către un medic specialist diabetolog. În funcție de caz se recoamdă și alte analize în vederea elucidării diagnosticului. Dacă pe baza acestor analize se confirmă diabetul zaharat, există posibilitatea de luare în evidență și consultație gratuită cu bilet de trimitere.

Cum trebuie să vă pregătiți înainte de a veni la noi?

Pentru interpretarea corectă a rezultatelor determinarea glicemiei se face pe stomacul gol (să nu măncați sau beți în ziua respectivă), sau dacă acest lucru nu este posibil să fiți la 2-3 ore de la ultima masă.

Cui ne adresăm?

  1. Persoanelor care prezintă simptome specifice de diabet zaharat: urinare în cantitate mai mare, sete, consum crescut de lichide, uscăciunea gurii, apetit crescut, scădere ponderală, infecții micotice recurente, mai ales în sfera genitală, oboseală, infecții ale pielii, furunculi, vedere încețoșată, furnicături sau amorțeală la nivelul membrelor inferioare.
  2. Conform ghidului Asociației Americane de Diabet, screeningul pentru diabet este recomandat și persoanelor asimptomatice, care se încadrează într-una dintre următoarele categorii. a. au fost diagnosticați cu prediabet, și nu au determinat glicemia în ultimul an b. au fost depsitați cu glicemii mai mari în timpul sarcinii, sau rezultatul testului de toleranță orală la glucoză a ieșit pozitiv, însă nu au măsurat glicemia în ultimii 3 ani c. sunt obezi sau supraponderali și au alți factori de risc, de exemplu: rude de gradul 1 cu diabet zaharat, suferă de boli cardiovasculare, sau hipertensiune arterială, au niveluri crescute de colesterol și trigliceride, au un stil de viață sedentar, au fost diagnosticați cu sindrom de ovare polichistice.
Call Now Button